Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, zda se sem ještě pane Pavlíku vrátite, ale přesto.

Kdyby se domluvil a respektoval stran personálií Hamáček s Babišem přímo, žádné šarády nemusely být. Zema a Babiš to udělali tak, aby Babiš nemusel porušit koaliční smlouvu. A důvod? Babiš i Zeman vědí, že za stávajících okolností pro ANO lepší koaliční partner pro vládu není. Ústavu nikde neporušili. Pokud si Hamáček a ČSSD vykládají tak, že premiérovi do členů vlády nic není, jiná cesta nebyla.

0 0
možnosti

Nic proti Vašim názorům, mám holt jiný.

Pokud by Hamáček a ČSSD znali ústavu a věděli, že premiérovi je cosi do toho, kdo bude ministrem a kdo podává kompetenční žalobu, věděli by, že koaliční smlouvu potřebuje jen nedochůdče politika. No a žádná kauza by tím pádem nebyla.

Že v Čechách se hodnotí vkus prezidenta, premiéra i Hamáčka stran nominantů, to je normální. Co normální není je to, co z toho komentátoři udělali svými spekulacemi, to už holt až tak normální není. A to zejména tehdy, když jdou ve svých emocích až tak daleko, že jim nedochází, že nejsou ani tím prezidentem, ani tím premiérem, ani tím Hamáčkem. A ti holt mají svoji hlavu. A dělají jako Hamáček i ty chyby.

Jinými slovy, obrkauzu z toho dělali jen emoce, spekulace a averze k Zemanovi či k Babišovi - zatemňující rozum.

6 1
možnosti

A co se týká ústavy. Kysela i třeba Antoš tu ústavu v obecné rovině vykládají správně. Horší je to s její aplikací na konkrétní případy. Ty okolnosti, ty okolnosti. A každý právník by si toho měl být vědom. Že stran těch okolností nemusí mít informace úplné.

0 0
možnosti
Foto

Také tak, p. Martino. ... Pane Pavlíku, Vy ale máte "starosti" - pro normálního člověka - a občana ČR jsou tyto trapné hrátky v "okurkové sezóně" naprosto lhostejné... Má důležitější starosti.. :-/. Od začátku bylo jasné, že to dopadne tak - jak to dopadlo, trapasem, jen opoziční politikové skočili tomu balastu a těmto infantilním politickým hrám na špek. ;-( Iniciátor toho, senátor Láska mě totálně zklamal, měla jsem ho za chytřejšího... (Mnoho povyku pro nic) - ministrem kultury se stane Zaorálek, ten si už poradí... R^

3 2
možnosti

Je velký omyl se domnívat, že to, co nám prezident předvádí, jsou pouhé vrtochy fyzicky zchátralého starce,

Zdroj: https://janpavlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=725215

R^R^R^

Těch zchátralců je pár i pod vaším blogem

2 2
možnosti

To říká fakt zrovna ten pravý. ;-D

0 0
možnosti

Pane autore, jak píšete, věřte si čemu chcete. Tomuto blábolu se věřit nedá.

6 1
možnosti

Sice je to pod podobnými blogy zbytečné, ale ...

Československá prozatímní ústava z roku 1918 stanovila, že vládu volí parlament. Novelou v roce 1919 bylo Masarykem prosazeno, že členy vlády jmenuje prezident. Hlava státu nemá povinnost odkývat, co je mu předloženo. Masaryk vyjadřoval své personální požadavky. Žádný premiér nenavrhl kandidáta, o kterém věděl, že s ním prezident nebude souhlasit. Masaryk žádal, aby ministrem zahraničí byl vždy Edvard Beneš. Premiéři se prezidentu podřídili. Komické to bylo v letech 1926-29, kdy Beneš byl ministr a jeho národně socialistická strana v opozici.

5 2
možnosti

J21a42n 62P88a49v24l49í42k

21. 8. 2019 21:33

Ústava České republiky pochází z roku 1992, o rok později byla zveřejněna ve Sbírce zákonů. Jde o původní ústavu, pouze inspirovanou ústavou Československé republiky z roku 1920.

2 0
možnosti

Jste "k smíchu"...

2 3
možnosti

Hmm, další "odborník" na Ústavní právo.

:-)

3 2
možnosti

A co se jich nyní vyrojilo.

3 0
možnosti

Dekuji za vystizny rozbor a davam Vam karmu pane autore. Jen v jednom ohledu vec vidim jinak.

Zeman neprisel s nerepektovani ustavnich zvyklosti az ted. Svuj disespekt ukazal uz na samem zacatku sveho prezidentovani kdyz odmitl jmenovat vetsinovou vladu, navrzenou tehdejsi predsedkyni ODS Nemcovou a zcela svevolne jmenoval vladu bez duvery, tedy urednickou a jejim predsedou sveho duvernika Rusnoka. Taky ukazal nerespektovani tim, ze urednickou vladu bez duvery nechal ve funkci pul roku a snad by nechal i dobu neomezenou. Co vlastne Zeman respektuje?

3 2
možnosti

J39a29n 73P12a24v29l47í66k

21. 8. 2019 20:55

Děkuji za doplnění, pane Lanciku.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS