Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J69a95n 81R88á88ž

31. 7. 2016 10:25

Současná EU je založena na lži. Vytvořil se tak systém, kde silný stát nemusí dodržovat smlouvy a dohody uzavřené s těmi slabšími a naopak silný trvá na striktnim dodržování smluv a dohod ze strany těch slabších.

EU nerespektuje rozhodnutí demokratický zvolených parlamentů nad které staví"Nařízení" nikým nevolených úředníků. To je naprosto zrůdný systém!

Připustit, že EU je reformovatelná, znamená připustit, že její fundament je správný. A jak praxe ukázala, právě fundament tohoto spolku je zcela špatný. Takže jediný možný způsob jak oživit myšlenku krále Jiřího je EU rozpustit a vytvořit unii evropských států jež si ponechají suverenitu rozhodování ve svých vnitřních otázkách a celoevropském řídícím strukturám delegují pouze koordinaci vzájemné hospodářské spolupráce. V záležitostech evropské obrany obrany a zahraniční politiky mohou řídící orgány unie rozhodovat jen v případech, kdy povaha problému vyžaduje celoevropské řešení.

4 1
možnosti
JR

J47a82n 60R90á17ž

31. 7. 2016 11:47

Pro p. Šmahela: Problémem těch, kdo dávají mínus příspěvkům autorů, kteří považují současnou EU za špatný systém, že se zmohou jen na to mínus. Očekával bych spíše od nich polemickou reakci, ve které by jako protiargument sestavili seznam toho, proč oni považují současnou EU za dobrý a fungující system pracující ve prospěch členských států.

Nebo takové argumenty nemají? To by bylo hodně špatné.

4 0
možnosti
JP

J91a64n 85P24a56v98l24í27k

31. 7. 2016 17:53

To je přece nesmysl, vytvořit něco, pak to rozpustit a tvořit znovu. Stačí věcně posoudit, co nefunguje dobře a snažit se tu funkčnost dotáhnout. Faktem je, že mezi 27 subjekty je to dost obtížný úkon, proto by bylo dobré vytvořit mechanismy, které by byly rovněž kreativnější. Ten návrh začít znovu mi připomíná strýce Františka ze Saturnina, který zkoušel, zda lít vodu do kyseliny sýrové nebo naopak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy