Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzestup buranství je, žel všude. Otázka, zda platí - jaký pán, takový kmán, nebo je-li to opačně.

Včera na mne při přehrávání nahraných filmů z ČT jukla reklamní "vložka" s Partičkou. Přeskočil jsem ji rychle, ale přesto mě napadl název: Bože, jak hluboko jsem klesla.

Karma!

3 0
možnosti

Pan autor asi nemá moc zdravou sebedůvěru, když má potřebu se takto vyvyšovat nad ostatní. Tak nějak připomíná mě, než jsem vstoupil do terapie a prožil pár bezesných nocí po ztrátě některých iluzích (zejména té, že jsem lepší než ostatní) :-)

3 1
možnosti

P11a36v86e89l 70K71u83l49a

29. 1. 2016 11:21

Nedělejte hrdinství z toho, že se léčíte na psychiatrii. Není každý jako vy, který navíc máte před sebou ještě dlouhou cestu :-/

1 2
možnosti

Směšně povrchní článek. Příklad: Nemám rád projevy p. Pohlreicha v jeho televizních pořadech - dle Vás asi buranské. Jsou-li však za ním dle jeho rad zlepšené restaurace (pořádek, hygiena, zisk pro majitele, lepší prostředí a strava pro zákazníky), vždy budu jeho buranskou práci ctít.

Možná neumělý příklad, ale než číst neburanský výplod v podobě výzvy naší vědecké elity, pro kterou je i odpadkový koš příliš exkluzivní prostředí, raději se přikloním k buranskému pravdivému pojmenování stavu společnosti a z něj pramenící určení místa pro řádného občana, kterému časy příští nejsou lhostejné.

4 0
možnosti

J26a23n 35P20a54v98l47í50k

29. 1. 2016 10:12

Pořady s p. Pohlreichem nesleduji, proto se nemohu vyjádřit. Nicméně zcela jistě je rozdíl mezi kuchařem a prezidentem, chcete-li také mezi dlaždičem a prezidentem. Kuchař ani dlaždič nereprezentují stát, zatímco prezident ano. Forma má být vždy v souladu s obsahem, což věděli lidé již v antickém Řecku. Takže co si může dovolit pan Pohlreich jakožto kuchař, nemůže si dovolit pan Zeman jakožto prezident. Člověk, který tento rozdíl nechápe, se jaksi vymyká z kulturního prostředí, které má svou tradici a zákonitosti. Možná má pan Pohlreich zásluhu ve zlepšení úrovně stravování v restauracích a možná je takto akceptován. Pan prezident vykonává ovšem svou funkci nejen nekultivovaně, ale také destruktivně. Pokud vám to imponuje, je to vaše volba, k tomu lze dodat, že špatná volba.

3 1
možnosti

Zlom nastal po 1 světové válce, kdy Evropské a další země postupně zaváděly všeobecné volební právo.

Důsledkem bylo v 20 letech šíření komunismu po Evropě, v 30 letech fašismu v 50 letech totalit. od 60 let sociálních společností a od milénia humanistického světa.

Zde se porušila určitá společenská rovnováha, kdy do popředí se dostala významné část populace společnosti, jež měla a má jiné životní ambice a potřeby, jež mnohdy nekorespondují s duchem a potřebou celé společnosti.

Lze říci že nám bylo dáno jedno století na to aby se "transformovala" významná část populace a přesunula se čistě sobeckých a insitnktivních potřeb k vnímání společenských a environmentálních potřeb.

Řím to řešil pomocí chleba a her ... .

To se týče Evropy, zpětně a postupně z toho "těžil" okolní svět, ale zde jsou jiné existenční a životní cesty, tak že se nakonec dnes protly a na obou stranách vyvolaly evoluční tlak, revize společenských a enviromentálních hodnot a potřeb.

Pro Evropu jež si stvořila skleníkový život to znamená tvrdý rozkol jejich hodnot jež v přirozeném evolučním prostředí civilizací jsou neživotné a navíc zpětně ohrožují Evropskou civilizaci.

Pro okolní svět dorůst do určitých civilizačních a kulturních stavů a nakonec vzájemných střetu, jež Evropa si už prožila.

U nás od roku 38 došlo k cílené lividaci intelektuálního, duchovního, stavovského jádra společnosti, jež je nositelem společenských hodnot, nových myšlenek a vlastně "tlumí" společenské excesy. Doba totalního temna a likvidace nastala po roce 1948, zde a v normalizaci společnost přišla o toto srdce a hlavu ... .

3 0
možnosti
Foto

S posledním odstavcem se ztotožňuji.

1 0
možnosti

Paní Merkel asi není buranka, ale Německo přivedla na pokraj civilizačního kolapsu.

Švédští politici asi nejsou burani, ale švédská policie již přiznala, že ztratila kontrolu nad městským centrem Stockholmu.

To mi stačí, abych věděl, že kultivovanost je sice hezké věc, avšak nikoli tím nejpodstatnějším.

6 2
možnosti

Ten článek není ani o Německu nebo o Švédsku a také není o uprchlické krizi. Je to jakási reakce na poslední Zemanovo extempore v Tišnově a reflexi toho z řad příznivců a odpůrců prezidenta. Jinak buranokracie znamená vláda buranů. Toto označení zcela vylučuje obsah toho, co má politik v popisu práce, a sice sloužit společnosti. Buran totiž nehledí napravo, nalevo, v centru jeho zájmu je jen on sám.

4 3
možnosti

M19i89l58a66n 98K31e63s47l

29. 1. 2016 7:49

Tak nevím.Co je lepší?Slušný blbecc nebo chytrý buran?

4 0
možnosti
Foto

Nejhorší je chytrý blbec. Jeden podobný nedávno zesnul.

2 1
možnosti
Foto

Tak mně to, Honzo, připomíná ty krásné časy na ČVUT, kdy jsme často aplikovali buď "sklookenní afinitu" nebo "Vocílkovu konstantu.

Tou afinitou bylo myšleno obkreslování grafů od kolegů a Vocílkova konstanta bylo číslo, kterým bylo nutné násobit výsledek, aby byl správným.

A tady to povídání tu konstantu velmi připomíná. Prostě se skutečnost násobí takovým číslem, aby vycházela správně.

Tedy v intencích autorova záměru.

2 0
možnosti
Foto

Buranokracie je trefné označení populismu, domnívám se však, že právě Nečasova vláda vytvořila prostor pro tento jev tím, že se podílela na zdiskreditování pravicové politiky i politiky jako takové.

2 1
možnosti

To mi připadá nespravedlivé. Na diskreditaci politiky se podílely všechny politické strany svým nesmiřitelným bojem proti sobě, a tento jev fungoval už od 90. let , dále média, která navozovala atmosféru, že se tu nedělá nic jiného než krade (korupce sice existovala, ale ne v takovém měřítku, v jakém to bylo mediálně prezentováno) a nesmyslné dělení na pravici a levici.

3 1
možnosti
Foto

Karma , pravdu máte !! Z poměrně velké skupiny "buranů" v politice jste vybral vskutku reprezentativní zástupce. Dva opravdu vydařené kousky.;-D

2 2
možnosti

P53a20v25e90l 44K90u24l94a

29. 1. 2016 4:57

Karma jako hrom

2 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS