Diskuse

Manipulátoři

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Honzo, nezlob se na mě, ale mohu Ti říkat Eurohujer?

3 0
možnosti
Foto

A ještě jeden dotaz, Honzo. Není ta tvoje fotka z Demínky, z doby "kdy byl svět ještě v pořádku" a měli jsme jen úsměvné starosti s Kateřinou, jak že se vlastně jmenovala?

0 0
možnosti
AK

Po čtvrt století nám pravicoví politici říkali: "Když nás nenecháte dál krást, přijde levice a zvýší vám daně."

Levicoví zase: "Když nás nenecháte dál krást, přijde pravice a zbaví vás vymožeností sociálního státu."

A zjistili jsme, že ať je tam ten nebo ten, nedostaneme sice koštětem, ale zvýší se nám daně a o něco se ořeže sociální stát.

A tak je pochopitelné, že pokles preferencí pravice není vyvážen nárůstem preferencí levice. Vzrostl jen počet občanů, kteří jsou prostě naštvaní.

A ti nevolí vůbec, nebo volí protestně - třeba Babiše.

S imigranty a jejich začleňováním má velké zkušenosti Francie - napřed hořelo na předměstí Paříže, pak už i na předměstích 100-tisícových a menších měst.

Od 70.let měli imigranti právo se ve Francii usadit i se svými rodinami (do té doby byli na mizerné a špatně placené práce přijímáni také, ale museli se vracet).

Protože se díky podstatným změnám v ekonomice začala zvyšovat nezaměstnanost, přestala být práce nejen pro Francouze, ale v první řadě pro imigranty a jejich potomky.

Tito potomci se už nemají kam vrátit a přesto, že jejich vzdělání je v průměru vyšší než jejich rodičů, shánějí práci ještě obtížněji než etničtí Francouzi.

A projevy nespokojenosti s mizernou současností a žádnou budoucností byly na světě.

Pokud budeme imigranty přijímat i my, nedopadneme jinak. Doporučoval bych navíc trochu skromnosti - ani nám ani EU nebyla přece do péče svěřena celá zeměkoule...

7 0
možnosti
Foto

Moje řeč, pane Kounovský.

1 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy