Jan Pavlík

Ne....... se, prosím! (to není vulgarismus, aby nedošlo k mýlce)

9. 06. 2016 20:11:10
Reorganizace Policie ČR se stala v těchto dnech hlavní politickou událostí. Ač jde o záležitost organizační, která je v kompetenci policejního ředitele a ministra vnitra, došlo ke zpolitizování věci vinou nejvyššího státního

zástupce Pavla Zemana a poté reprezentanty vládního Ano Andreje Babiše i prezidenta Miloše Zemana. Informaci přinesly Babišovy Lidové noviny, mluví se o jakési utajované akci, (jakoby reorganizace policie měla být předmětem lidové tvořivosti), jejímž cílem mělo být odstranění Roberta Šlachty z pozice šéfa protimafiánského útvaru. Po této informaci policejní prezident veřejně oznámil záměr, který přinesly Babišovy Lidové noviny. Námitky vůči záměru vyjádřili i s Babišem spřátelené protikorupční organizace, ministr spravedlnosti Pelikán pohrozil, že hodlá rezignovat, pokud se záměr uskuteční (k tomu nelze poznamenat, jak je libo, pane ministře, za policii odpovědnost ani právo rozhodovat nemáte). Dnes byl s koncepcí seznámen samotný Robert Šlachta, který po jednání oznámil, že hodlá požádat o zproštění ze služebního poměru.

Celou kauzu zvrhli oponenti v boj o Šlachtu, jakožto ikonu protikorupční revoluce. Je na místě poznamenat, že v režii pana Šlachty a vrchního státního zástupce v Olomouci Ištvana byla před třemi lety (13. června) přepadena budova Vlády České republiky, teatrálně zatčeni tři bývalí poslanci tehdejší vládní strany a rovněž vysoká vládní úřednice. Zároveň útvar pana Šlachty údajně zajistil (sebral) jakési zlaté cihličky a miliony korupčníků, které dodnes nikdo nezná, s poukazem na rozkrývání obrovské chobotnice, z níž se dosud nenašlo ani jedno chapadélko. Dalším teatrálním kouskem byla nedávná akce s názvem Vidkun v Olomouci, při kterém byl hlavním podezřelým olomoucký hejtman, opět nulo od nuly. Je zapotřebí si uvědomit, že v osobě pana Šlachty jde o nebezpečné individuum, který v součinnosti s druhým nebezpečným člověkem, vrchním státním zástupcem v Olomouci Ištvanem, přepadením budovy vlády před třemi lety způsobil rozval našeho demokratického systému, překreslení spektra politických stran a pomohl tak k výtahu k moci současnému ministru financí, bývalému komunistovi posedlého estébáckými manýrami, které horlivě projevuje ve své funkci ve vládě, v současné době podezřelému z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo. Z těchto důvodů bych považoval odchod pana Šlachty do soukromí za velmi záslužný čin, který může pro republiku učinit.

Je zjevné, že pan Babiš se svými podřízenými z Anofertu vyvinou velký nátlak a velké vydírání především na svého koaličního partnera ČSSD, aby si vicepremiér Babiš uchoval svůj zcela zjevný vliv v důležité složce Policie ČR.

Nejsem příznivcem současné vládní koalice, považuji pakt s hnutím Ano za vysoce nemorální, přesto považuji ČSSD a KDU-ČSL za demokratické strany a v kauze, o níž je řeč, je nanejvýš nutné, aby nepodlehly tlaku Babišovců. Pokud selžou nyní, nebude pouhý soumrak demokracie v naší zemi, ale konec. Neposerte se, pánové!

Autor: Jan Pavlík | karma: 20.26 | přečteno: 621 ×
Poslední články autora