Diskuse

Projev

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještěže ten projev měl, jinak nebylo o čem psát...... Okurková sezóna ;-D

2 3
možnosti
Foto

bylo by o čem psát, kdyby to byl Projev Státníka

3 1
možnosti
OZ

Miloš Zeman už nikdy nepřekvapí. Nepřijde s ničím, co by vlastně stálo za řeč. Nestalo se tak ani ve středu během jeho proslovu k národu. Kdysi mimořádný rétor s impozantní pamětí už není schopen ani náznaku originální myšlenky, vygradovaného či podmanivého politického projevu, natož státnického nadhledu. Je z něj zapšklý postarší pán, který se ani v čase, kdy celá země čelí zkoušce nesrovnatelné s čímkoli, co musela zdolat v posledních třech dekádách, vlastně už klasicky neudrží a kopne si do svých kritiků, tradičně zesměšní novináře a lacině k nim přidá i herce.

Je to ale i jinak smutný pohled. „Základní motivací pro pobyt v politice je zabránit v úspěchu těm, kteří, kdyby k nám dnes přišli Číňané, si zítra nechají zešikmit oči na praktické chirurgii, pozítří se nechají infikovat žloutenkou, aby měli tu správnou barvu pleti, a popozítří začnou psát do svých kádrových dotazníků, že již od dětství milovali rýži.“ Tato slova Zeman pronesl v roce 1996. A dneska? Nezmohl se na nic jiného než servilní poděkování rudé Číně. Je skoro jisté, že by v polovině 90. let minulého století přidal i kritiku tamního režimu v tom smyslu, že odpovědnost za světovou pandemii jde za ním.

4 0
možnosti
MB

Pokusím se navázat, na myšlenkové pochody pana Dandy. Existuje psík, který se dá na politiku. V malém, zatuchlém kotci - ostatní i předčí. Není hloupý, umí štěkat ! Z houfu se oddělí i druhý. Je sice jiné rasy - Nicméně stejní. Byla jim prognozovaná veliká, psí budoucnost ! Svádějí boje o boudu, dospějí k názoru, že je vlastně opo společná, tak se střídají. Dojde to tak daleko, že jeden se mu postará i o fenku - Osiřelý, se osvěďčuje, proklíná své modré plemeno a podporuje to druhé !

Čas přišel, bouda je volná psík tedy nastupuje. Využije všech fíglů a zabydlí se. Cosi se ovšem změnilo. Psík zestárnul, klasika neduhů. Psík neslouží již svému pánu, chce, aby on sloužil jemu ! Adoptoval i nové, opuštěné štěně ! Původ ostudný, emigrovalo až z cizí země ! Nemá certifikaci ! Starý pes se jej ujal, přestože odblešen nebyl - Klidně jej uvede do společnosti ! Blešáka stále něco svrbí - Neduhy neřeší veterinářem, ale právníky ! Dokonce začíná očumovat - Bouda není tak úplně špatná!

Závěr - Ti psíci, jsou stále stejní. Nezměnili se, ani to nejde. Piklí, lžou - machinují a především řeší sami sebe. Na ulici - normální pes. Vše se mění, pokud je v Boudě! Náhle, je jim přisuzována aura neobyčejnosti ! Ze stále nedůstojného - je rázem důstojný ! Kdo sdělí, "Neblbněte, to je ten známý psík z ulice" - Ten již toho napáchal ! Se zlou se potáže - Jde o nenávistníka ! Ano, generace. Ta moje by řekla - Co jste to inaugurovali za kynologickou podivnost ? Proč jej živíte a šatíte ? Vždyť si od stolu poctivce a řádného občana - Ani tu kost nezaslouží ! ... :-)

4 0
možnosti
ZD

Původně jste chtěl navázat na mé, ale zjišťuji, že zveřejňujete své pochody. Každé přirovnání pravidelně kulhá. Vy přirovnáváte v každé větě, čímž mi i po druhém čtení uniká smysl. Rozhodně jsem ale na vině já a Babiš.

0 1
možnosti
ZD

Píšete, že chodíte cestami mimo davy. Nevím, jestli se tudy netoulají i Vaše myšlenky. V každém případě nejdete sám. Tou cestou se valí houf emočně přeplněných lidí, kteří si neodpustí kopnout do presidenta, protože zažili dobu kdy se na nic podobného nemohlo ani myslet. Slova jako přirozená úcta, nadhled, ohleduplnost ke starému člověku vám (paradoxně) nic neříká? Ano president toho mohl říkat ještě více a ještě jinými slovy. Podle vámi zveřejněného textu, ze kterého nevím jestli jste záznam viděl nebo ne, byl předem odsouzen k nemilosti.

Často se zamýšlím nad komentáři pana Valíčka, Zieglera a aktuálně i vás jestli jste vůbec měli možnost poznat své rodiče, předky. Přeci jednoznačné odsouzení a poplivání všeho je snad již diagnóza? Posoudit, že druhá část projevu je dobrá, ale v první měl volit jiná slova - to je lidské a normální. Hodit ho ale celého do žumpy značí něco mnohem hlubšího.

Já bych se za takový jednostranný úsudek styděl.

7 7
možnosti
Foto

Projev jsem poslouchal a nic špatného neslyšel.

4 5
možnosti
ZD

Píši autorovi podobné a zamýšlím se, jak daleko může jít slepá nenávist autorů podobných úvah. Myslím, že je to sežere především je samé.

Ale karavana jde dál za poštěkávání malých psíků.

3 5
možnosti

Zeman měl včera příležitost pronést asi vůbec nejdůležitější projev svého prezidentství, svého života a také existence samostatné České republiky. Projev k národu o nebývalé epidemii, projev o boji proti koronaviru, projev o nutnosti spolupráce a osobní odpovědnosti a naději.A výsledek?Žádné pochopení pro lidský strach a emoce, pro to, že někdo kritizuje dříve učiněné chyby; naopak chvála Číny, která sice nabízí pomoc, ale chování tamních úřadů pomohlo k rozšíření infekce.Miloš Zeman zcela bravurně využil možnosti propásnout největší příležitost svého života. Druhou takovou, doufejme, už nikdy mít nebude.Rv

8 7
možnosti

Copak se ti nezdá Pěnkavo?V podobnou dobu jako Zeman promluvila ke svému národu i slovenská prezidentka. Zuzana Čaputová nebyla rozvalená v křesle a neukazovala pupek. Když mluvila, stála, na ústech měla roušku. Slováky nenabádala k tomu, aby neposlouchali novináře, nikoho neurážela a neokřikovala opozici. Své spoluobčany chválila, dávala jim naději a uklidňovala je. Proti Bumbálovi nebe a dudy

8 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Skvěle, pane Pavlíku

4 3
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy