Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Vypadá to, že máte něco proti slovu "údajný" v souvislosti s premiérem. Ve vaší představě je smysl slova překroucen v opak. možná by bylo dobré veškeré informace, které obsahují slova "údajně" kompletně zakázat, tedy když se jedná o premiéra.

Zatracení novináři, regulaci na ně, dívejte se v Rusku, tam "údajně" už řadu let neexistuje.

0 0
možnosti
VH

Vážený pane, ten význam není nový. Já jej znám tak, jak je užíván v současnosti, nejméně šedesát let. Ano - člověk, který je obžalován z "trestného činu" - ten údajně spáchal "trestný čin". Ano, i vrah, chycený s nožem v ruce je do odsouzení údajný pachatel. Ano, i kdyby se (bez pravoplatného rozsudku) soudil až do smrti.

Ano: já mohu tvrdit, že jsem osobně přesvědčen, že dotyčný je vrahem (a jmenovitě o problémech pana Babiše to tvrdím). Jenže pozor: já jsem přesvědčen, že to tak je. Dokonce vzdor soudu. Ale: v případě osvobozujícího rozhodnutí soudu bych neměl uvádět ani domnělý (údajný by byl nesmysl).

Pokud se tedy sdělovací prostředky nechtějí vystavovat soudním žalobám, píší "údajný".

Závěrečný odstavec mně vtipný nepřipadá. Ani v případě "údajných" premiéra či prezidenta, ani v případe údajných úspěchů Babišovy vlády.

0 0
možnosti
JP

J34a31n 73P86a37v25l11í67k

1. 12. 2019 17:26

Vážený pane, nepsal jsem o žádné trestní kauze, u níž pouze soud může rozhodnout o vině či nevině. Být ve střetu zájmu nebo být bývalým estébákem nejsou trestné činy, takže ta Vaše úvaha o soudech je zcela irelevantní. Premiér, který je ve střetu zájmů zkrátka premiérem být nemá, protože tak se ocitáme v banánové republice. Je to nemorální a vymyká se to pravidlům parlamentní demokracie. Pokud někdo potřebuje ke konstatování střetu zájmů soudní rozhodnutí, pak je asi chyba v jeho reflektování skutečnosti. Pokud vím, stále platí lustrační zákon, který požaduje morální bezúhonost funkcionářů ve státní správě. To, že prezident člověka bez lustračního osvědčení jmenoval nejprve ministrem a následně premiérem, je pouze projev zvůle této hlavy státu, která nerespektuje ani ústavní zákon ani rozhodnutí soudu, jak všichni víme.

2 0
možnosti
Foto

Vtipně napsané. Pikantní by bylo zaměnit v textu slovo "domnělý" za "takzvaný" ;-D

4 0
možnosti
Foto

"Údajný" za "takzvaný"

Ovšem i použití slova "domnělý" by stálo za zvážení.

3 0
možnosti
Foto

I54v91a21n 10M50a80r19e14k

30. 11. 2019 20:10

Souhlas, a údajně karma pane Pavlíku, R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy