Diskuse

Palach dnes

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

"Výkonná moc je zcela pod jeho vlivem a vlivem komunistů, zcela nezakrytě usiluje o zásadní vliv v justici a policii."

No právě, vliv komunistů.... kolik je těch "bývalých" v Justici ?

Každý šestý současný státní zástupce byl před listopadem 1989 členem KSČ -https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/statni-zastupci-data-ksc-komunismus-totalita-soudy-justice_1901070600_pek

1 0
možnosti
OK

O34t16a 90K70i71n83c

13. 1. 2019 23:54

R^ Máte pravdu.

5 0
možnosti
Foto

Vážení diskutéři pode mnou a autore nade mnou, pokud je realita tak tristní, a jedinou historickou realitou, pak ovšem tedy Palachova oběť by nebylo k ničemu. Alespoň o nějakých ostrůvcích pozitivní deviace by nic nebylo?

1 1
možnosti
Foto

Kdyby jich nebylo, situace by byla již mnohem vážnější :-)

5 0
možnosti
Foto

R^ Těžko říci, kolik lidí si skrytě či nevědomě přeje mít nad někým nějaký druh moci. Ale zdá se, že mnozí si přejí, aby alespoň jiní, v jejich zastoupení, měli nějakou zparchantělou moc nad těmi, k nimž mají výhrady. Obávám se, že to pramení z nevědomých pocitů ponížení, křivdy, ohrožení i z různých obav, což je asi zatím dědictvím nastřádaným zkušenostmi mnoha generací. To by vysvětlovalo, proč mnozí lidé zcela vědomě volí nikoli pro svobodu, ale ze škodolibosti pro nesvobodu jiných. Nechápou, že takovým jednáním vypouštějí bumerangy s různě dlouhými dráhami letu. Takové bumerangy nás pripravily o svobodu po válce. Dnes si už nelze mnoho nalhávat o tom, že podoba socialistického Československa byla určena především Sověty. Byli jsme více než poslušní, obézní ve vztahu k Sovětům. Předčili jsme v tom jiné. Nízkou sebedůvěrou a slabou vůlí po svobodě, podlézavostí. Dnes, kdy můžeme volit svobodu bez obav, dokazujeme, že jsme jako společnost neschopni takové volby. A volit menší zlo? To může být velmi ošidné a dokonce výhodné pro obě jakoby soutěžící strany. Co se justice týče, zdá se, že ta si začala žít do určité míry, svým vlastním nezávislým životem. Nezávislým nikoli ve smyslu Ústavy, ale nezávislým i na ní.

10 0
možnosti
FS

Pane Herda,nezdá se vám,že zase podlézáme na jinou stranu? Cožpak my jsme suverenní stát?

2 4
možnosti
KT
Foto

R^R^R^ Vynikající úvaha.

Také se domnívám, že potřebujeme soustředit se na dnešek, a že i v tomto ohledu není vzpomínka na Jana Palacha a jeho čin vůbec marná.

Přeji Vám pevné zdraví a vše nejlepší v novém roce 2019

10 0
možnosti
Foto

Myslíte snad, že opět nazrává doba k podobným činům? To by bylo po 30 letech od "sametové" opravdu velmi smutné... Rv[>-]

2 0
možnosti
Foto

Je to smutné čtení, ale na výsost pravdivé - tedy velký dík za článek a veliká karmaR^R^R^

9 0
možnosti
JP

J44a33n 68P83a61v30l84í86k

14. 1. 2019 14:00

Děkuji, i všem výše podepsaným.

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy