Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mediální tlak na zvolení prof. Drahoše je tak urputný, že to může mít i opačný efekt. Člověk se pomalu bojí otevřít ledničku, aby na něj nevypadl. Jediné, co mi připadá nesporné, je to že přímá volba prezidenta byla dětinská hloupost.

0 0
možnosti

Prezidenta nebude volit jen "česká" společnost ( k níž nepatřím), ale i naše "moravská".

1 2
možnosti

J65i95r56i 14V32r55a79b72e42c

18. 1. 2018 11:24

Ale jen pana Drahoše!

1 0
možnosti

J24i81ř78í 38Š59í33r

16. 1. 2018 1:02

Vážený pane Pavlíku.Nedá mi to, ale asi jste na hodině zeměpisu chyběl...Máme severní, jižní,východní,západní a STŘEDNÍ Evropu....pokud se nepletu, patříme do středu Evropy a tudíž na západ máme stejně daleko jako na východ.Pokud chcete přestěhovat hranice na západ, nevím, jak se na Vás budou Západní sousedé dívat....Zopakujte si zeměpis a pak nás oblažte výplody svého ducha. Přeji hezký den.

0 1
možnosti

8-o S JAPem lze občas i souhlasit. Zvlášť když nesouzní s emeritním konfidentem.8-o

0 0
možnosti

Děkuji za moudrá slova, pane Pavlíku!

Nemocný, slabý člověk, který místo léčby jen provokuje občany, patří do důchodu!

Ale ve sporu babišismu a antibabišovské národní fronty to nevidím tak prvosledově, jak je nám servírováno z obou stran. Občané jsou rozděleni do těchto dvou antagonistických táborů, jsou vysoce emocionálně vypjatí, ale vpravdě v oblasti racionální jsou nabiti velmi sofistikovanými soustavami výpovědí a úvah, jejichž kořeny nejsou schopni dohlédnout. Oba dva tábory stojí na antagonistických ideologiích, které se zde utvořily v posledních pěti letech. Avšak nezapomeňme na příčinu.

Příčinou našeho stavu společnosti jsou postkomunistické rozkrádačky našeho státního majetku našimi politiky z tak zvaných demokratických stran, které jsou tak sofistikovaně podloženy zákony, že se to nedá rozkrýt. Pomáhá i velmi pevné souručenství postsoudružského pseudoelitního vedení země, ve kterém jsou pevně spojeni politici, byznysmani, kmotři a mafiáni, vytvářející nezničitelnou hydru na prameni, které slouží i policie a justice. Ano, pohybují se ve všech složkách i slušní a solidní, ale boj s hydrou se jeví jako boj s devítihlavou saní. Zatím na to nemáme sil a mnohé strany se z tohoto područí zatím dosud nevymanily.

A do toho vpadá fenomén Babiš, který se takřka proklamuje spasitelem Česka. Babiš však má svoji historii a ztrácí na věrohodnosti, anděl je snadno proměňován v ďábla.

A tak zde proti sobě stojí dva antagonistické tábory, ze kterých slyšíme nejen pravdu, ale z obou stran polopravdy, lži a pomluvy. Mnohé demokratické strany nejsou ochotny nebo schopny vzdát se svých kmotrů a mafiánů, čímž potvrzují potřebu existence fenoménu Babiš.

Jak z této šlamastyky? Pokud nechceme návrat k nějaké totalitě, musíme se poctivě upnou na demokratické principy společnosti, na důsledné dodržování rozdělení mocí ve státě (což ani Václav Klaus vždy nedodržoval!) a obnovu morálky

:-)

0 1
možnosti

Povolební štáb Miloše Zemana jsme ani nezahlédli, novináři čekali útrpně na mrazu venku (tím se asi ZM náramně baví), na tiskové konferenci se tleskalo umírněně jak na pohřbu bezdomovce. K tomu to faux pas s hláškou o božském Kájovi a atmosféra pod bodem mrazu celkově sedí k naturelu starého nemocného pána jehož ego se scvrkává jak křížala spolu s tělesnou schránkou.

Protiklad se situací v La Fabrice je na první pohled zřejmý. Jiří Drahoš a celá jeho rodina spousta podporovatelů a členů štábu dávají kolegiálně prostor novinářům na pořízení autentických záběrů. Prohlášení se necvrklo jen na několik vět, ale jednalo se o živou diskuzi nejen pro kamery, ale i mimo ně.

Tak co chcete mít na hradě? Zapšklého. pomstychtivého a sprostého páprdu, nebo vstřícnou, vzdělanou, schopnou, přímou osobnost, která se nezalekne ani Babiše, Kalouska, Fialy, Okamury, Bartoše, Filipa, Gazdíka, ale ani Merklové, Junkra, Putina, Trumpa i Si Ťin-pchinga.

Nejedlý a Minář už vymýšlejí podrazy a podpásovky na Drahoše a jak z MZ udělat poloboha. Miloš by mohl osobně na běžkách pobíhat po Šumavské hranici a holí odrážet hordy migrantů, případně to samé dělat ze svého člunu na Dyji.

2 1
možnosti

8-o...od vyhlášení výsledků voleb pořád poslouchám ty hlášky v euforii//musím to tak napsat neb to tak cítím// toho "ŽELÉ" a mám dojem,že nustál tu pomyslnou eeforii ze snadného vítězství a je možné,že se dočkáme nečekaného rozuzlení...a jedna poznámka ta debata musí být na neutrálním místě teda Tv ale nic jiného nežli Prima tu není....ta jsem zvědav zda to někoho napadne...když to jde u fotbalu a bez poblika tak peroč né...8-o8-o!!!!

0 1
možnosti

"Želé"? Z kterýchpak to serverů máme? Kdopak nás tomu naučil? Kdopak nám to neustále již od loňského jara rozesílá?

:-)

0 0
možnosti

Aniž bych se chtěl Babiše zastávat, autoritářství a ono okrajování svobod a přeměna občanů v opečovávané zaměstnance státu není ani tak jeho dílem (byť tomu nebrání), ale dílem Bruselu. Mifid II či GDPR opravdu nevymyslel Babiš, pouze pokračuje ve stejném duchu. Proto je pro mě důležitější slyšitelná opozice vůči euronesmyslům, jelikož EU ve své současné podobě vnímám jako mnohem větší hrozbu než Babiše (ten si nakrade a půjde, buď do důchodu nebo do vězení, ale půjde, EU nikoli). I když přímo opozičním vůči těmto tendencím není ani Zeman ani Drahoš, Zeman se jeví být alespoň menším zlem.

0 3
možnosti

U nás okrajování svobod občanů je dáno absencí pravicové politiky! U nás i "pravicové" strany preferují sociální inženýrství před přirozenými vztahy a občanskou svobodou. Nejviditelnější je to ve zdravotnictví. A důsledek? Na jedné straně nezodpovědnost a na druhé straně nesvoboda.

0 0
možnosti

L13e24n98k73a 41M62e44y

14. 1. 2018 14:35

Nemohu s Vámi souhlasit, Jednak neztrácíme demokracii tím, že ze svobodných voleb vyšel jako vítěz Babiš a Zeman. Naopak, to je projevem suverenity a svobné vůle národa, který se nenechal ovlivnit ideologií a mediální manipulací. Ti, kteří volby prohráli by jejich vítězství měli akceptovat, a dokázat tak, že jsou skuteční demokraté, za jaké se hrdyě vydávají.

Česká republika není poškozena tím, že prezident Zeman navštěvuje Čínu a Rusko. Podívejte se na Merklovou, která uzavírá v německém národním zájmu smlouvy o dodávkách plynu s Ruskem. Merklová je západní političkou, která nejvíce navštěvuje Čínu a dohaduje tam nové smlouvy pro německý průmysl. Poškozuje to nějak Německo? Naopak, prokazuje tím prozřetelnost.

Prezident Zeman je svůj a není korektní. Politicky korektních politiků je v Evropě strašná spousta. Napadají Zemana, protože zavidí. Závidí nám, že máme prezidenta, který si dokáže stát za svým názorem. Napadají ho, protože je dráždí v jejich průměrnosti.

14 6
možnosti
Foto

Ano i s ohledem k situaci s premierem je potřeba přistupovat k volbě.

Zeman jasně řekl, že jmenuje babiše opakovaně premierem a dal mu bianco šek, přes jeho trestní stíhání

Pan Drahoš se vyjádřil proti jmenování trestně stíhaného premiera

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2324596-jiri-drahos-trestne-stihaneho-premiera-ani-vladu-oprenou-o-extremisty-bych-nejmenoval

4 3
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy