Diskuse

Chvála eurohujerství

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každá hujerství, Honzo, je špatné. A EU je příšerný moloch, který nelze bezvýhradně podporovat.

Na druhou stranu EU zcela nezakazuje soukromé podnikání, takže není principiálně odsouzená k zániku, jako byl socialismus.

Ovšem, když shlédnete alespoň část tohoto filmu, tak budete mít otřesný dojem. EU vlastně zakázala (nebo velmi výrazně omezila) britským rybářům lovit ve vlastních vodách. Patrně už to jsou vody EU, což přispělo k Brexitu.

https://dotsub.com/view/8724474e-92e3-4322-ba4b-e3a2b497a34f?utm_source=player&utm_medium=embed#.V1s22kHFl6E.facebook

1 1
možnosti
JP

J14a18n 51P78a81v27l31í89k

31. 7. 2016 17:45

Vím, že paslovo eurohujer mnohé nadzvedává, což je vhodné pro titulek, aby si toho čtenáři všimli. Nejde mi o bezvýhradnou podporu, ale o podporu tohoto společenství, které má sto plus jedna chyb, ale je pro nás to nejlepší, co si můžeme dovolit. Navíc mi připadá prašivé, jestliže si nejdříve vypijeme smetanu a pak, když jsou nějaké problémy, přemýšlíme o tom, jak vzit kramle (nejsme Británie). Nerad bych byl příslušníkem národa skunků.

0 1
možnosti
JR

J79a53n 62R81á67ž

31. 7. 2016 10:25

Současná EU je založena na lži. Vytvořil se tak systém, kde silný stát nemusí dodržovat smlouvy a dohody uzavřené s těmi slabšími a naopak silný trvá na striktnim dodržování smluv a dohod ze strany těch slabších.

EU nerespektuje rozhodnutí demokratický zvolených parlamentů nad které staví"Nařízení" nikým nevolených úředníků. To je naprosto zrůdný systém!

Připustit, že EU je reformovatelná, znamená připustit, že její fundament je správný. A jak praxe ukázala, právě fundament tohoto spolku je zcela špatný. Takže jediný možný způsob jak oživit myšlenku krále Jiřího je EU rozpustit a vytvořit unii evropských států jež si ponechají suverenitu rozhodování ve svých vnitřních otázkách a celoevropském řídícím strukturám delegují pouze koordinaci vzájemné hospodářské spolupráce. V záležitostech evropské obrany obrany a zahraniční politiky mohou řídící orgány unie rozhodovat jen v případech, kdy povaha problému vyžaduje celoevropské řešení.

4 1
možnosti
JR

J79a56n 55R36á14ž

31. 7. 2016 11:47

Pro p. Šmahela: Problémem těch, kdo dávají mínus příspěvkům autorů, kteří považují současnou EU za špatný systém, že se zmohou jen na to mínus. Očekával bych spíše od nich polemickou reakci, ve které by jako protiargument sestavili seznam toho, proč oni považují současnou EU za dobrý a fungující system pracující ve prospěch členských států.

Nebo takové argumenty nemají? To by bylo hodně špatné.

4 0
možnosti
EP

Takže hlavním argumentem pr9 EU se stává, že "konstrukce je lepší než destrukce"? Myslí si pan autor totéž i o předchozí, tedy Třetí říši?

3 1
možnosti
JP

J75a31n 66P82a46v18l75í54k

31. 7. 2016 17:59

Hlavním argumentem pro EU není ta vaše citovaná nepochopená interpretace. Poukázal jsem v textu o argumentech z různých hledisek, kterými jsem se v článku nezabýval. Pouze jsem přidal připomínku státnických snah českého krále, které se nakonec uskutečnil o pár staletí později. Myslím, že za pár století ta stranička, o níž byla řeč, bude právem zcela zapomenuta, pokud ne, pak jedině v případě jako destruktivní síla působící regresivně.

0 0
možnosti
MD

Soucasna podoba EU je natolik nestastna a hloupa, ze to muze pochopit a odmitat i IQ_70. Natoz IQ_120 ci nejaka, jak se pise, pidistrana. Ne_stastny clanek.

3 1
možnosti
JP

Současná podoba nemusí zůstat na věky. Co nevyhovuje, dá se změnit, a k tomu by měly směřovat veškeré snahy, ne rozbít, to umí každý blbec.

2 3
možnosti