Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přečtěte si Dalimilovu kroniku. Tím pochopitelně nenabádám k obnovení tradice uřezávání nosů neodbytným cizicům, ale chci poukázat na nesmyslnost onoho často se vyskytujícího se tvrzení o tom, že národnostní otázky (nebo dokonce národy jako takové) jsou tu teprve od 19. století.

Naopak, byly tu hned od samého počátku naší historie.

0 0
možnosti

Multikulti funguje jen v situaci, kdy se všechny zúčastněné strany navzájem respektují, tolerují a nějakým způsobem kooperují. Což se s mnoha kulturami více či méně daří - s jednou výjimkou: muslimové. Ti mají historicky v nějakých periodách problémy všude, kam vlezou.

3 0
možnosti

Pan Radek doporučuje mexický způsob - žádná Dienstbierova podpora, nic nedostanete jen to co si vyděláte. Něco na tom je ...

1 0
možnosti

J25a30r52a 45R58a94n28k

19. 11. 2015 21:52

To zni sice hezky, ale skutecnost je jina, v Mexiku radi kartel a useknutych hlav je tam podle mezinarodni statisky vice, nez kdekoliv jinde, presto se nebojime a klidne si tam zajedeme, ale uz ne tak casto.

hoebat.com/2015/07/14/the-mexican-drug-cartel-el-chapo-butchers-christians-in-mexico-and-now-is-bringing-his-terrorist-family-into-america-to-get-u-s-citizenship/

0 0
možnosti

..... no vono to nebylo v tem DDR o multikulti,- vona to vážně byla "módní záležitost" internacionalismu a černí študáci aj v tehdejší ČSSR a obecně na Východě byli takovou raritou, bych řekl až exotikou ..... však pozor ! ,- na studia v soc.bloku byli pečlivě vybíráni a kádrováni, za studium se platilo a počet byl omezen na stovky, ale hlavně se je nikdo nesnažil začleňovat byť jim nikdo nebránil v případě sňatku přesídlit či usadit se v republice.

0 0
možnosti

V prvni rade mohli opatrit cokoliv tenkrat nedostupneho. od bonu az po elektroniku.

a ten obchod byl celkem ferovy.

1 0
možnosti

Islamofobové nechtějí národnostní čistou, ale jen zachovat stávající stav. Který vy sám považujete za multikulturní.

0 0
možnosti

Ale díky jejich natalitě stávající stav "neudržíte". To samé u Romů. Cca v r.1960 se uváděl jejích počet v celé ČSR asi 80 tisíc. Dnes 4x tolik, minimálně.

0 1
možnosti
Foto

Veškerá praktická a smysluplná řešení jsou limitována tím, že míra únosnosti muslimské imigrace do Západní Evropy již byla několikanásobně (řádově) překročena!

8 0
možnosti

Asi tak a nejhorší je že další generace jsou horší než ty první. Švagr emigroval v r.1969 a na rozdíl od Arabů či Turků jeho děti jsou 100% Američané, o vnucích nemluvě.

1 0
možnosti

Vaše na první povrchní pohled nádherná myšlenka naráží na několik úskalí:

Například na to, že nelze srovnávat středověké soužití Čechů a Němců v Praze, protože i když se navzájem třeba moc v lásce neměli, tak žili v podstatě podle stejných pravidel. Přistěhovalci však již při příchodu deklarují, že vůči naší kultuře žádný respeekt necítí.

Nebo to, že Evropa prostě nemůže přijá¨ímat miliony těchto lidí. A Africe přibývají desítky milionů lidí ročně. Nění v síle našeho kontinentu to všechno zvládnout.

6 0
možnosti

Souhlas, ale s určitým růstem kosmopolitismu musíme počítat. Prostě svět takový je, ale měli bychom buď na úrovni státu (který je "malý a slabý") nebo EU (která je totálně neschopná) rozhodovat o svém vývoji - jaká bude naše migrační politika. Když ale za půl století naroste i díky "lékařům bez hranic" populace Syrie 3,5x - je to téměř neřešitelná situace. A  to je  rozdíl třeba proti Japoncům (ostrovy mohou uživit jen cca 100 milionů lidí) nebo Číně s jedním dítětm.

Je to složité, přiznávám.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS