Diskuse

Víra v Babiše

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stačí s jenom zjistit jak  Babiš k majetku přišel a jak jednal od roku 1990 do současné doby a pokud si to někdo vyhledá, tak osobě Babiš nemůže věřit ani dobrý den.

2 0
možnosti
Foto

Pokud jde o tu víru, tak mne napadá často jenom tohle: Tonoucí se stébla chytá. A pak se probírám historií a nacházím mnoho politiků, kteří také prohlašovali, že udělají pořádek, nastolí spravedlnost, potrestají zloděje…prostě ten chlívek vymetou. Většinou skončili špatně jak oni, tak jejich voliči. A národu zbyly jen oči pro pláč.

2 0
možnosti

Proto že neměli občanskou odezvu. Zde jedna vlaštovka jara nedělá ... . Mnoho ministrů i politiků doplatilo na státní moloch, zde se  nejste jak si diktátor, zde jsou vaše pravomoci omezené.

Zaprvé je zde koaliční smlouva, za druhé vaše strana a její vnitřní stabilita, dále na ministerstvech jsou to náměstci a tajemník jež vše uvádějí v život a na nich záleží jaké dokumenty a zprávy budete mít na stole. Pak jsou tu ředitelé odborů, zákon vymezující správu ministerstva a jeho podřízených úřadů, dohody a smlouvy jež nejsou hned vypověditelné, pak mandatorní výdaje, odbory, hospodářská komora ... , parlament, senát prezident, obce, kraje, třeba Hnutí starostů či krajů, EU ... .  Tohle dříve nebylo a ani nebyla demokracie, zde to řídila strana a pár stovek lidí. Dnes je to na bedrech více jak stovek tisíců lidí a pravomoci jsou zde rozdělené ... . Co se stalo se samostatností justice ... . U nás jakmile se něco osvobodí od dikce politiků tak se to stane privilegované a stát ve státě. Na jedné straně se zde dává samostatnost a na druhé tato samostatnost opět přechází do "totality" . Politici mají omezenou moc a tou je i jaký počet hlasů jim dá občan ... . Tedy není to tak o politicích ty jsou jen hodně vidět, to podstatné je skryté ... .

1 1
možnosti

Ne jde spíše pragmatismus a hlubší pohled na věc. Je potřeba přihlédnout co tu bylo dříve ... . Mafiánský klientelismu, justiční mafie, politická mafie, tunelování firem, šikanování firem, neřízené exekuce ... . Dále slabé koalice, přechod od velkých stran k malým a následně občanským sdružením, jež měly určitou ideu a tah na společnost, ale později se rozhádaly nebo je na pozadí mocenské hry roztrhaly.

Je potřeba si přiznat že naše společnost nemá na lepší politiky a ani se je neumí vychovat a vstup podnikatelů do politiky je opět pragmatický, neboť zde hrozilo a pořád hrozí tunelování firem, insolvence, šikanování úřady, odbory ... . 

Lidem prostě otrnulo a tak jako dříve potřebují veřejného nepřítele aby necítili svoji malost i neschopnost... .

Děsivý než nějaký pan Babiš je polarizující stav společnosti jež si nadává tu do kremrolí, tu do kavárníků, tu do zemanovců ... . 

Schopnější lidi z této země už dávno odcházejí, neboť nato společnost nemá ráda úspěšné, kreativní lidi, jež si stojí samo za svým životem.

Zde je potřeba to vnímat tak že každý politik nám něco dává ale i něco si za to vezme.  Pohled na Babiše je zde vlastně historické stigma lidí vůči podnikatelům, fabrikantům, bankéřům, dělnické společnosti. Babiš je navíc jaká si záruka pro zahraniční i naše firmy že zde je určité stabilní prostředí jež tlumí určité excesy ... . V žádném případě nejsem na straně Babiše, ale už mám plné zuby těch politických kauz, koaličních bojů, politických soliterů. Zde stačí už kauza Rath a Kalousek poslední mohykán minulosti ve sněmovně ... .

1 2
možnosti

Vážený autore Jane Jelínku!

Očekával jsem článek, ve které se dozvím, proč nevolit hnutí ANO. Nic takového! Nevybočujete z propagandistické ideologie. Vypočítáváte kauzy, o nichž běžný občan nic neví. To nedodá žádné věrohodnosti ve Váš směr uvažování. Pravda, Vaše ideologie je stejného zrna, jako klasické parlamentní strany, které nás přivedly do tohoto marasmu korupce a klientelismu, a je v souladu s riziky nám popisovanými našimi politology.

Máme jen dvě možnosti. Přijmout Vaši ideologii o zrůdnosti Andreje Babiše a nadále volit strany, které ten Augiáš chlív zde udělaly, a věřit tomu, že politici těchto stran sami o sobě se obrátí, že přestanou sloužit sami sobě a stanou se politiky sloužícími občanům. Tak silnou víru nemám! A to jsem zakládal ODS.

Druhou možností je přijmout Babišovo hnutí ANO, ve kterém je řada slušných, schopných a kvalitních lidí, a přes veškeré účelové a populistické výhrady zvrhlých politiků klientelistických stran a některých našich politologů jim dát šanci, aby svoji politiku revitalizace naší společnosti jejich nezkušení politici předvedli.

Vlastně je ještě třetí možnost. Preferovat Křesťanskou demokratickou unii, která se profiluje jako pravicová strana se sociálním aspektem. Ale tu nejspíš po čtyřicetiletém komunistickém braiwashingu většina volit nebude.

:-)

1 1
možnosti

O KSČ se také říkalo, že má mezi sebou mnoho slušných, schopných a kvalitních lidí... Slušný komunista, slušný ANOista, obojí mi zní divně.

3 0
možnosti
Foto

I26v96o 43C44i42l86i53c25h

24. 5. 2015 16:55

Pro mne je Babiš už od pohledu velmi významný představitel čirého zla ;-€ A jeho činy mne v tom jen utvrzují. Nerozumím tomu, jak ho vůbec někdo mohl volit, ale stejně tak bych asi svého času nerozuměl tomu, jak vůbec někdo mohl volit například Hitlera :-/ Z něj to čiré zlo také čišelo na sto honů.

4 2
možnosti

Rychlé soudy nebývají pravdivé.

1 0
možnosti

Volby jsou od toho, aby si clovek vybral toho, kdo bude okradat stat. To je proste fakt. Kazdopadne takovy tunel jako jsou solarni elektrarny uz se asi zopakovat nepodari.

2 1
možnosti

Já bych neházel flintu do žita, pardon do řepky. Něco určitě vymyslíme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy