Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Solidaritu s uprchlíky: Přijímám

Nemám profil na některé z tzv. sociálních sítí, ani zatím nemám v úmyslu na něčem podobném dávat světu na vědomí, že pravě jsem opustil koupelnu, postavil na kafe a zapálil si cigáro, jak bývá zvykem,

jelikož již víc jak rok si kafe dám pouze výjimečně a na cigáro nemám ani pomyšlení. (Aby nevznikla mýlka, koupelnu užívám jako každý spořádaný člověk ráno i večer, a když je to zapotřebí i mezi ránem a večerem, ale to nepovažuji za sdělení nezbytně nutné pro veřejnost). Tímto jsem měl v úmyslu dát najevo, že sociální sítě mě dosud nevtáhly do jejich závislosti a naopak se mám před nimi na pozoru a držím si od nich dostatečný odstup. Přesto je nezavrhuji, zejména, když se lidé skrz ně jsou schopni domluvit na některé z bohulibých akcí, jako například udílení červené karty našemu panu prezidentovi nebo vítání vojenského konvoje NATO při průjezdu republikou. Samozřejmě lze se tam domluvit i na blbých akcích, ale tak už to na světě chodí, že existují i ty blbé akce, o kterých ovšem nehodlám referovat. A tak jsem zaznamenal, že na jedné z těch sítí si někteří lidé zveřejňují své fotky, na nichž drží ceduli s nápisem: "Solidaritu s uprchlíky: Přijímám".

 

V současnosti se šíří všemi směry hysterie kolem uprchlíků, kteří nechtějí nic jiného, než uřezávat české hlavy, znásilňovat české ženy a obsadit a vyžírat naši republiku. Hysterie, kterou rozdmýchávají jak politické strany zleva, zprava i z prostředku, majíce vidinu zisku snadných politických bodů, tak i jakýsi docent and his girls and boys, potírající islám na celém světě a věrozvěstující ateismus vůči muslimům, jakožto do nebe volající pitomost, v neposlední řadě pak i všelicí náckové, kteří se mohou na tomto tématu hezky přiživit a opět o sobě dát trochu vědět povykem u nich obligátním.

 

Tu hysterii spustila zpráva, že Evropská komise navrhla kvóty, podle nichž by Česká republika měla přijmout nejprve něco přes 800 uprchlíků, posléze něco přes 1300. Moudré a statečné hlavy, které si již léta neumí vládnout, vzpomeneme-li na ostudu se zakousnutím vlády při předsednictví v EU, posléze nechutí vypsat volby a nakonec z božího dopuštění převrat způsobený dvěma mimoni, z nichž jeden je stále vrchním státním zástupcem a druhý šéfem protikorupčního komanda, který způsobil, že naše republika se stala součástí jednoho holdingu, v kterém jsou mafiánské praktiky běžným komunikačním i prováděcím prostředkem, a kde slovo kultura je pojem přicházejicí z neznámých galaxií, okamžitě začaly poukazovat na to, že přece nemohou přijmout nucené kvóty nadirigované odkudsi shora, jelikož pomoc má být jenom dobrovolná. A tak se probírají věci zástupné, snad proto, aby se přišlo na to, jak ty věci řešt nejde.

 

A tak se domnívám, že každý člen EU by měl být solidární s postiženými zeměni, kterými jsou vinou své polohy zejména Itálie a Řecko, a pomoci jim s přílivem uprchlíků z Afriky nebo Blízkého východu. Dále se domnívám, že většina těchto uprchlíků jsou lidé. Lidé, kteří si chtějí zachránit holý život, o který jim v jejich rozvrácených domovech jde, a že křesťanská Evropa (není-li ovšem již nekřesťanská) má být nápomocna těmto lidem v nouzi. Další otázkou je řešení toho, aby se ten příliv zastavil, neboť není jistě v silách evropských států takový nápor uprchlíků zvládnout. A místo hádek o tom, jestli jsou kvóty povinné nebo ne by bylo na místě připravit se na situaci, kdy budeme uprchlíky přijímat, aby v ní nedocházelo k excesům, kterými straší ty různé politické a jiné existence.

 

A tak se tímto připojuji k uvedenému vyjádření. Solidaritu s uprchlíky: Přijímám.

 

Článek vyšel na portále Blog-kavárna.

Autor: Jan Pavlík | úterý 23.6.2015 20:03 | karma článku: 13,38 | přečteno: 1428x
  • Další články autora

Jan Pavlík

Vždycky se najde nějaký Hamáček

Chtěl jsem napsat odpovídající výraz, jenomže ono by to v titulku článku asi neprošlo, tak si musím vystačit s nepříliš poetickou metaforou.

12.4.2022 v 17:27 | Karma: 15,63 | Přečteno: 571x | Diskuse| Ostatní

Jan Pavlík

Bohorodičko, vyžeň Putina

zaznělo v chrámu Krista Spasitele v Moskvě v roce 2012 před prezidentskými volbami v podání dívčí punkové skupiny Pussy Riot.

9.3.2022 v 18:42 | Karma: 21,14 | Přečteno: 361x | Diskuse| Ostatní

Jan Pavlík

Teror ve Sněmovně

Netrpím masochismem, proto také nesleduji hodinové výstupy opozičních poslanců zejména z SPD ve Sněmovně. Nemám na to čas, ani to na rozdíl od ostatních poslanců a novinářů, případně dalších zainteresovaných, dělat nemusím.

16.2.2022 v 18:33 | Karma: 18,36 | Přečteno: 542x | Diskuse| Ostatní

Jan Pavlík

Kam s vakcínami?

Jednoho dne se před branami Lánského zámku objevily nákladní vozy velmi podobné těm, které převážely humanitární pomoc přes hranice Ukrajiny v době, kdy ruští vojáci trávili v příslušné části Ukrajiny dobrovolně dovolenou.

4.3.2021 v 13:16 | Karma: 17,64 | Přečteno: 356x | Diskuse| Ostatní

Jan Pavlík

Láska k nouzovému stavu je nezničitelná

Dnes o půlnoci končí nouzový stav, jehož prodloužení ve čtvrtek 11. února sněmovna neschválila. A hned bezprostředně navazuje další nouzový stav, nově vyhlášený, kterým vláda vyhověla žádosti hejtmanů,

14.2.2021 v 19:02 | Karma: 22,87 | Přečteno: 512x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy